melding vermiste/gevonden katten

Beste kattenvrienden. Omdat ik weet hoe erg het is als je kat vermist is, wil ik hier plaats maken om dit te melden. Zo wordt de mogelijkheid gecreëerd dat bezoekers van mijn website jouw vermiste dier herkennen en alzo kunnen helpen om jou met jouw lieve kat te herenigen. Ik hoop het alvast van harte.

Verplaats/plaats tekstballonnetjes bij de foto met uw muis

Schrijf tekst in uw tekstballonnetje

Shape:
 
Geschreven door Van Bockstal Nancy, 5. okt, 2013
Xarius rosse kater vermist sinds 9/9/13
omgeving Destelbergen .hij is gecastreerd en gechipt .Heeft wiite punt aan zijn staart
E-mail:
Geschreven door Danielle Corbeels, 29. sep, 2013
Beste allemaal,
Mirakels bestaan wel degelijk! Na meer dan 8 maanden is onze kat Lilou eindelijk terug! Na onze laatste oproep heeft iemand van Veeweyde haar toevallig herkend en ons verwittigd dat Lilou in het asiel verbleef. Wij hadden haar foto nooit gezien op hun site!
Lilou is fel vermagerd, ze hoest en niest veel. Haar mooie staart heeft ze niet meer. Maar ze weet nog alles, alsof ze niet was weggeweest.
Wij danken iedereen die ons gesteund heeft. Veel moed aan de mensen die hetzelfde drama meemaken. Doe regelmatig nieuwe oproepen in de asielen of ga liever ter plaatse kijken. Richt u ook tot de mensen die geen Internet / Facebook gebruiken. Blijf hopen en zoeken!
E-mail:
Geschreven door Danielle Corbeels, 29. jul, 2013
Onze kat Lilou verdween juist 7 maand geleden in de Herdebeekstraat ( nabij café De Linde) te Itterbeek. Misschien meegereden in motorkap van auto tot Keperenberg. Terugweg verloren door werken aan spoorweg? Ze (?) werd meermaals gezien omgeving Kortenbosstr./Poverstr./Rollestr. Daarom kunnen we het zoeken niet opgeven.
Help ons, a.u.b. 0475 / 95 83 50 DCorbeels@hotmail.com
Lilou : blauwgrijze rug - witte buik en voetjes - rechter voorpootje helemaal wit - wit snoetje met zwart/wit neusje en witte streep op voorhoofd - tatoeage in rechteroor
E-mail:
Geschreven door Patricia Raecke, 10. dec, 2012
Op 12/11/2012 verdween onze lieve langharige zwart-witte gecastreerde kater van 4 jaar, Winnie uit de Tempelstraat te Linden. We missen hem erg!
E-mail:
Geschreven door Emilie , 3. dec, 2012
Mijne Clyde (zwarte kortharige binnenhuiskat met glinsterens halsbandje en adreskokertje) is vrijdag 30/11/12 verdwenen te Kalken (dorp). Zijn zus Bonnie zit nu thuis te treuren. Hij is niet echt andere mensen gewoon en zal zich waarschijnlijk verbergen. Beloning voor de vinder.
E-mail:
Geschreven door vera venneman, 16. jul, 2012
In de nacht van 8 op 9 juli 2012 is onze superlieve Coockie verdwenen ! hij is 8 maand oud en niet gecastreerd en was nog niet gechipt.Het is een oosters korthaar chocolate katertje met een prachtige glanzende donkerbruine vacht en mooie groene ogen.Aangezien het een raskatje met stamboom is denken we dat hij gestolen zou kunnen zijn. Ik denk constant aan hem en we missen hem heel erg , hebben samen met de kindjes al overal lopen zoeken en vanavond beginnnen we met flyers steken. Coockie is verdwenen in ronse in de ijsmolenstraat , vlakbij het muziekbos.
E-mail:
Geschreven door Nadine, 24. mei, 2012
Andere sites die nuttig kunnen zijn: Binnenbeest, gevondenenvermistehuisdieren.be (.be want de site bestaat in verschillende landen), kattensite.be, kiavu, zelfs kapaza en 2dehands kunnen bruikbaar zijn. Op pets.be staan dieren die in asielen “gezet” zijn (vooral als er geen identificatie gevonden is..)
Hierbij nog enkele tips:
Ga vooral bij valavond roepen (als het donker is en stiller zal je hem sneller horen antwoorden)
Neem brokjes of zo mee, of een geluid dat hij kent en associeert met eten.
Kijk vooral in de buurt goed in keldergaten (worden tegenwoordig veel poezen gevonden, ze geraken er wel in maar er zelf niet meer uit!) in kelders, in tuinhuisjes, in losstaande garages, in leegstaande woningen, magazijnen,... en ook in hoge bomen! Tegenwoordig zitten regelmatig poezen in een boom en durven ze er zelf niet meer uit! Ook struiken in de tuin onderzoeken…
Vraag aan de mensen in de buurt of je ZELF mag komen kijken op die plaatsen, hij reageert sneller op jouw stem dan op een vreemde. Een poes die bang is reageert niet, maar blijft stil zitten!
Een tijd geleden hebben mensen het zoeken overgelaten aan de buurman, die vond niks en jammer genoeg heeft hij een week later de melding moeten doen dat de poes toch in zijn tuinhuis zat, ondertussen overleden... Die mensen hebben nu spijt dat ze niet zelf zijn gaan kijken. Ik weet dat dit hard is, maar het maakt wel het belang duidelijk om zelf te gaan kijken...
Vorige week zijn mensen na het lezen van deze tips toch nog eens gaan vragen bij de buren of ze zelf de kelder mochten onderzoeken, omdat de buurvrouw hun kater niet gezien had... door ZELF te gaan kijken in de kelder, kwam hun katertje uit een hoekje gekropen..
Alle leegstaande "plaatsen" binnenstebuiten keren, met de pillamp gaan zoeken, als ze niet reageert, dan verraden haar oogjes haar misschien wel door de weerkaatsing van de pillamp!
Struikgewas opzijhouden, eronder kijken... ik zeg misschien heel dom klinkende dingen, maar dat zijn de plaatsen waar ze teruggevonden worden...
Geen leegstaande garages of hokken in de buurt? Leegstaande woningen of woningen in aanbouw? Koertjes waar ze wel op kan, maar door hoge muren er niet meer uit...
Verwittig dierenartsen uit de buurt, asielen, politie, de gemeentediensten.
Hang ook affiches op aan winkels, op plaatsen waar veel mensen komen, zet de foto er bij op.
Steek flyers in de brievenbussen van de straat en eventueel ook verdere, aanliggende straten. (liefst mét foto en telefoonnummer)
Een advertentie in een regionaal blad wil ook al wel eens helpen…
Zoveel te meer mensen op de hoogte zijn, zoveel te meer kans heb je om haar terug te vinden...
Vooral 's avonds gaan roepen, maak er een wandeling van!
En zoals ik al schreef, kijk ook op de site van Pets.be, die geven een overzicht van alle asielen in België, met onder andere de gevonden dieren die niet geïdentificeerd kunnen worden!
Maar vooral: GEEF NIET OP! Zolang je hem niet overleden gevonden hebt mag je de moed niet opgeven. Op de site van CAD kan je lezen dat poezen soms na heeeeeeeeeeeeeeeeeel lange tijd terugkomen of teruggevonden worden.

Lees deze tips rustig na en probeer ze zoveel mogelijk uit te voeren, het kan echt helpen!!!
Veel sterkte!

E-mail:
Geschreven door Annick, 24. mei, 2012
Hier alvast een voorbeeld van Jefke, de vermiste kater van het rusthuis waar ik als nachtverpleegkundige werk.
Jefke is een grijs-bruin getijgerde kater met witte borstvlek en witte sokjes. Verdwenen te Klein-Gelmen (Heers) op 13 april 2012.
Wie heeft Jefke gezien?
E-mail:

Nieuwe reacties

26.11 | 16:43

Dankjewel, Pascalle!

...
08.11 | 09:08

Heeel mooi geschreven, wat een liefde en waarheid komt ervan af.

...
10.11 | 01:10

Het is een leuke spel

...
26.06 | 03:37

Hallo Dorien

Dat was het zeker ... toen met Jefke!
Maar Jefke was verdwenen. Hoe jammer.

Groetjes

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE